Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 08:50

Αντισυνταγματική η διάταξη περί απαραδέκτου συζητήσεως ενώπιον δικαστηρίου εμπράγματης αγωγής λόγω της μη προσκομίσεως πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. που προβλέπεται από το άρθρο 54α του ν.4174/201 σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 15203/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 17:00

Το γραφείο μας επιλέχθηκε και είναι πλέον μέλος του International Club of Boutique Law Firms 

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 08:50

Ο Γιώργος και η Μαρία παντρεύτηκαν το 2006. Έμεναν στο νοίκι. Οι φίλοι τούς συμβούλεψαν να αγοράσουν σπίτι. Το νοίκι είναι πεταμένα λεφτά.

Η τηλεόραση διαφημίζει φθηνά δάνεια για τα πάντα. Ο Γιώργος και η Μαρία βλέπουν πολύ τηλεόραση.  

Την ίδια χρονιά αγόρασαν ένα διαμέρισμα. Πήραν δάνειο. Ο Γιώργος είναι δημόσιος υπάλληλος και η Μαρία δουλεύει στο μαγαζί της Δέσποινας που πουλάει ρούχα και αξεσουάρ. Τον Απρίλιο του 2008 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Ο Γιώργος αγόρασε ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Το πήραν με δάνειο. Η Μαρία μπήκε εγγυήτρια. Κράτησαν και το παλιό για δεύτερο, για τη δουλειά. Αγόρασαν και έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο. Τα χρέωσαν στην κάρτα της Μαρίας.

Το 2009 η Μαρία έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί. Τα οικονομικά είχαν αρχίσει να τους ανησυχούν, αλλά τους είπαν ότι λεφτά υπάρχουν.

 Ο πατέρας της Μαρίας ήταν συνταξιούχος, θα τους βοηθούσε αν χρειαζόταν. Στην τηλεόραση μιλούσαν για οίκους αξιολόγησης, φιτς, μουντς, υποβάθμιση, άνοδο των σπρεντς, δραχμή. Ο μισθός του Γιώργου είχε περικοπεί. Στο μαγαζί της Δέσποινας δεν πατούσε άνθρωπος. Τον Μάιο η Μαρία γεννούσε και η Ελλάδα έμπαινε στο Μνημόνιο.

Μετά ήρθε η τρόικα. Νέες περικοπές στα επιδόματα, στα δώρα, στις συντάξεις. Η Μαρία επέστρεψε στη δουλειά αλλά δουλειά δεν υπήρχε. Ο Γιώργος είπε να πουλήσει το αυτοκίνητο, το μικρό. Δεν έπιανε τίποτα. Ο πατέρας της Μαρίας δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, η σύνταξη του είχε περικοπεί, έδινε και στην άλλη του κόρη. Η Δέσποινα έκλεισε το μαγαζί. Αποζημίωση δεν είχε να δώσει στη Μαρία. Στη θέση του άνοιξε ενεχυροδανειστήριο: Αγοράζω χρυσό. Η πινακίδα με μεγάλα γράμματα αναβοσβήνει σε λευκό - μπλε.

Τα χρήματα που έμπαιναν στο σπίτι δεν ήταν ούτε 800€. Κάτι λένε για διαθεσιμότητα.

 Ήρθε εξώδικο από την τράπεζα για το αυτοκίνητο. Ήρθε διαταγή πληρωμής για το σπίτι. Τα τηλέφωνα χτυπούν συνέχεια.

«Έχετε καθυστερήσει το δάνειο σας, τι σκοπεύετε να κάνετε;»

Τι μπορώ να κάνω;

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 13:31

Mε 2.388 μοναδικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι με τις επισκέψεiς τους ανέδειξαν τη σελίδα μας σε μία από τις δημοφιλέστερες στην κατηγορία της. Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε από τη σελίδα μας στο Facebook χρησιμοποιώντας το σχετικό εικονίδιο στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης σας. Για κάθε ερώτηση, απορία, πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, με Email ή μέσω Facebook.

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 13:33

 

Με τον Ν.4224/2013 ρυθμίστηκε η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 31/12/2014. Οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος είναι εξαιρετικά αυστηρές και οι προθεσμίες πολύ σύντομες (λ.χ. μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014 πρέπει να στείλετε υπεύθυνη δήλωση στις τράπεζες με συγκεκριμένο περιεχόμενο αλλιώς χάνετε την προστασία του νόμου). Εντούτοις η δημοσιότητα που έχει δοθεί στο ζήτημα είναι μηδενική σε βαθμό εγκλήματος, με βέβαιο αποτέλεσμα χιλιάδες δανειολήπτες να απολέσουν την προστασία και το σπίτι τους να βγει στον πλειστηριασμό.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η προστασία των δανειοληπτών αφέθηκε στην εγρήγορση, την φιλοτιμία και τον επαγγελματισμό τρίτων και όχι του ελληνικού κράτους. Το γραφείο μας, με αίσθηση ευθύνης, σπεύδει να ενημερώσει τους πελάτες του αλλά και κάθε έλληνα πολίτη προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια τους και την περιουσία τους. Παρακαλούμε να βοηθήσετε διαδίδοντας με όποιο μέσο διαθέτετε την παρούσα ανακοίνωση. Θα βοηθήσετε κάποιον συνάνθρωπο σας να μη χάσει το σπίτι του.

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 14:01

Επί του ζητήματος της άρσης αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για το οποίο τόση συζήτηση γίνεται τους τελευταίους μήνες, η θέση μας είναι ότι όχι μόνον πρέπει να διατηρηθεί η αναστολή αλλά να νομοθετηθεί αυτή με ορίζοντα τουλάχιστον 2 ετών, ήτοι μέχρι και 31/12/2015 και υπό την προϋπόθεση ότι η εθνική οικονομία θα έχει μέχρι τότε εξέλθει της ύφεσης ή ότι τα ποσοστά ανεργίας θα έχουν πέσει τουλάχιστον στα επίπεδα του 2008.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 11:37

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας επί υποθέσεως που χειρίστηκε το γραφείο μας διατάχθηκε η αναστολή εκτέλεσης κατά οποιουδήποτε στοιχείου της περιουσίας του εντολέα μας, υπό τον όρο της μηνιαίας καταβολής ποσού Ογδόντα ευρώ (80€), έναντι συνολικής οφειλής άνω των Οκτακοσίων Έντεκα χιλιάδων ευρώ (811.661€). 

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 00:00

Μείωση – Αναπροσαρμογή μισθώματος επαγγελματικής – εμπορικής μίσθωσης από 31.000€ σε 17.000€. Ποσοστό μείωσης 45%.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 00:00

Μείωση – Αναπροσαρμογή μισθώματος επαγγελματικής – εμπορικής μίσθωσης κατά ποσοστό 30% λόγω μεταβολής των συνθηκών και της αξίας του μισθίου.

Σελίδα 1 από 2